menu
Word Lid
Vlaams Belang deelde gratis soep uit: "Om mensen te verwarmen en een hart onder de riem te steken”

Erpe-Mere - De nationale solidariteitscampagne ‘een hart voor onze mensen’ van Vlaams Belang streek zondagochtend ook neer aan de kerk van Burst

In gezelschap van Vlaams Parlementslid Filip Brusselmans deelden de mensen van de lokale Vlaams Belang afdeling van Erpe-Mere gratis soep uit. Met de actie wil de partij onder meer de vierde wereld en de energiearmoede onder de aandacht houden. “Ook bij ons is er armoede. Meer en meer Vlamingen zien zwarte sneeuw door de energiecrisis. Daarom organiseren we deze campagne: om aandacht te vragen voor de groeiende sociale problemen hier, de energiecrisis en natuurlijk om zelf een helpende hand uit te steken”, vertelt afdelingsvoorzitter Kris De Koninck.

“Meer dan 600.000 Vlamingen leven nu in armoede. Dat is een beschamend, maar ook alarmerend hoog cijfer. Daarom willen we met dit soort acties deze problematiek terug bovenaan de agenda plaatsen. De federale en Vlaamse overheid schieten tekort, maar ook het gemeentebestuur van burgemeester Hugo De Waele (cd&v) kan meer doen, bijvoorbeeld door de voedselbank sterker te ondersteunen.” Om aan te tonen dat een klein gevaar een wereld van verschil kan maken, serveerde Vlaams Belang aan ieder die dat wou een gratis kom soep. Mensen konden in ruil een kleine bijdrage leveren.

De opbrengsten van alle gelijkaardige acties in Vlaanderen worden geschonken aan de vzw Middelkind die kinderarmoede bestrijdt, Ebergiste en MPC Sint-Franciscus die mensen met een verstandelijke beperking proberen te helpen en te (her)integreren, de vzw Feestvarken die een fijne verjaardag voor kinderen in armoede probeert te verzorgen en tot slot de vzw Is Broodnodig, die lege brooddozen op school verhindert.

Bron: HLN - Koen Moreau
https://www.hln.be/erpe-mere/v...

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF